Next
Next

[BM] 10 Sebab Girls Turn Off dengan Lelaki.

[BM] 10 Sebab Girls Turn Off dengan Lelaki.

by Fiqa Latif

Here are 10 reasons kenapa Perempuan “Turn Off” Dengan Lelaki!!

...If you are a Man, YES you should know this!

Well nowadays, banyak lelaki yang nak “TRY” perempuan tapi selalu kena reject.

... however, ada juga lelaki yang dah ada GF tapi kena tinggal sebab GF dia bagi alasan “I bosan lah dengan you, You deserve better, I think I’m not good enough for you” Ha Ha Ha Ha.

I bukan nak gelakkan, tapi you should know WHY...

Maybe some woman are "sampah" tapi NOT All LA!

So here are the 10 reasons why perempuan “turn off” dengan lelaki.

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

1. Cakap Non-Stop .. **blah blah blah**

Seriously guys... perempuan tak suka guys yang cakap non-stop pasal benda tak penting; especially kalau kau memang jenis tak boleh berhenti bercakap.

Kucing melintas jalan pon kau boleh jadikan satu benda borak! Urgh what a life. Siapa je yang nak dengar.. Everytime keluar, mesti kau akan cakap pasal benda remeh and bercakap je tak berhenti. Oh my god tak penat ke? Hmmm...

--------------------------------------------------

2. Everything is about YOU, Boy!

Oh boy, girls tak suka you bangga diri and rasa you bagus dalam semua benda. Well unless you prove it lah. (that’s a different story).

If you ada Range Rover, you tak payah bangga and cakap pasal semua benda yang you ada. Oh man that is sooo NOT COOL!

Lelaki yang acah-acah pon lagi annoying; contohnya “I suka pakai jam Tissot and Rolex je. I tak main lah Swatch tu.. tangan I gatal gatal kalau pakai Jam murah.” Hello who cares! Seriously stop berlagak okay!!

--------------------------------------------------

3. Pengotor!! Ewwww!!!

Perempuan tak suka bila lelaki lap sisa makanan kat seluar. Oh my god that is so GROSS! -- especially bila you makan Fries, lepas tu lap garam garam tu kat seluar. Seriously!! Xde tisu ke??

Mulut berbau pon satu hal juga. Bila dia buka je mulut... oh my god longkang lagi better kot! Damn boy... takde berus gigi ke kat rumah? So stinky! Hmm, ada juga yang tak suka mandi, tak suka cuci rambut. Why why why???? Tak rasa ke melekit badan? Tak gatal gatal ke rambut tu? Can’t tolerate with this kind of guy.. ERGH!

--------------------------------------------------

4. Crackin' Stupid Jokes

Suka buat lawak BOD*H! Seriously talk banyak sh*t...

Dah lah buat lawak bodoh then gelak dengan lawak sendiri. Damn what is wrong with you Man?! Lepas tu gelak kuat kuat. Hm malunyaaaaa.

Dah lah tak lawak, lepas tu gelak kuat kuat pula - especially kalau kat kedai makan. #DoubleMalu.

Well guys you should control your gelak. It is true, perempuan memang suka dengan lelaki yang Funny, but doesn’t mean perempuan suka lelaki yang crack stupid jokes. Sometimes bawa unsur-unsur “lucah” pon ada. That’s not funny anymore man! If you are not funny then fine, don’t embarrass yourself! Just be yourself okay?

--------------------------------------------------

5. Panas baran & 'Control King'

Yes perempuan sangat allergic dengan lelaki yang PANAS BARAN; sikit sikit nak marah, semua benda tak kena.

Lagi tak suka dengan lelaki yang jenis naik tangan. Wow that kind of guy memang silap lah! You think perempuan lemah is it?

Remember guys, once you naik tangan kat perempuan, automatically you dah dilabel COWARD & Sampah! You don’t deserve mana mana perempuan pon dalam dunia ni.

King control pon problem juga! WHY? Sebab semua benda nak di-control.

I faham lah kalau you suruh bagitahu kalau pergi mana mana. That’s normal, but kalau GF you nak jumpa kawan perempuan dia pon you nak ikut... GF you keluar dengan family dia pon you ikut... WHAT IS THAT???

Ish... rimas lah GF you tu. Get a life boys. Jangan control sangat cause once perempuan dah rimas, muka kau pon dia taknak tengok! Think about it.

--------------------------------------------------

6. Kedekut giler...

Kedekut and Jimat are 2 different things.

Everytime keluar makan mesti perempuan yang keluar duit. Seriously guys? TAK G.E.N.T.L.E.M.A.N!

Perempuan mana je yang suka kalau macam tu. Other than that, berkira kalau perempuan suruh ambik kat rumah. Hmm, like not everyday pon kena ambik perempuan tu kat rumah.

Bila perempuan tu suruh ambik je korang cakap pasal minyak, toll, ekonomi and what not. Eeii kenapa dengan korang ni? Lainlah kalau perempuan tu suruh jumpa hari hari, and setiap kali jumpa tu mesti kau yang kena ambik, plus rumah dia kat utara rumah korang kat selatan. Okay tu, munassabah lah kalau nak complain...but ni korang jumpa sekali sekala tapi itu pon berkira. Ish ish ish..

--------------------------------------------------

7. Cursing is my best friend

Jangan curse in front of your GF or even to your GF. Hilang macho tu nanti.

I know sometimes bila kita marah, we can’t control things that came out from our mouths... but we should think before we speak. You don’t look cool when you cuss too much, especially in front of your GF’s friends. She will definitely akan malu sangat and her friends akan ada bad impressions towards you. So stop cursing!

--------------------------------------------------

8. Asal dating mesti nak main game

Sometimes your GF memang nak sangat jumpa you but bila jumpa mesti main GAME! Can’t you just spend time with your GF? PUBG lah, Mobile Legend lah. Lepas tu kalah stress then marah marah.

Ish kalau lepak dengan kawan dah main game, then lepak dengan GF pon nak main game lagi? Baik duduk rumah je lagi better.

Time berdating tu lah masa yang sesuai untuk story-morry, share problems and bincang benda penting.

If you guys main game, nak bincang apa pon tak dapat. Then kalau perempuan merajuk cakap tak support BF lah, GF tak sporting lah. Hm sebenarnya perempuan ke lelaki yang Complicated ni?

--------------------------------------------------

9. Acah Bad Boy

Acah je nak jadi Bad Boy. What does that mean? Ni ramai lelaki tak tahu yang sebenarnya perempuan tak suka lelaki acah bad boy tapi hakikatnya? KAU TU BIASA JE!

Bila orang merokok kau pon nak acah merokok padahal tak pandai pon. Orang pergi club lepas tu kau pon nak pergi club padahal menari pon tak pandai. Duduk depan club je pon bukan masuk pon.

Girls tak suka lelaki yang acah bad boy. Yes ada perempuan yang suka bad boy but bukan acah bad boy. Contoh ciri ciri bad boy yang perempuan suka? Let me share here.

  • Very mysterious and tak banyak cakap.
  • Style dia sangat bersahaja and tak “over”.
  • Malu Malu tapi Firm.
  • Plan dating before nak ajak someone tu keluar.

--------------------------------------------------

10. Attitude bersikap Kasar

Girls don’t like lelaki yang kasar.

Kasar yang macam mana perempuan tak suka?

Jenis lelaki yang tarik tangan perempuan sampai perempuan tu sakit, tak respect perempuan depan other people and cakap kuat-kuat macam nak tengking perempuan.

Guys respect lah your girl... They don’t ask you to belai them 24/7 but at least show some respect please la!

--------------------------------------------------

So if you guys nak “try” your crush, make sure you guys BUKAN 10 jenis lelaki macam kat atas ni okay?

Good Luck!!

yyyy4896 ????????????????????????
Fasha Nabilla additional for no 3..BAU KETIAKKK...mcm mne nk peluk
Izzuddin Zulkiflee ????
Ain Farzana yasss! haha
Vanei Koh Nice & Interesting article, soooooooooo TRUE!
Nurmunira Alwani nice article!
Fiqa yass

Reviews 0.0

No reviews yet.

Be the first to review!

MYC! App
Get Latest University
News & Updates
Install Now